2021-11-12 11:10:52• hírek • Szatmár.ro

Felhívás: XXVIII. Gellért Sándor vers- és prózamondó verseny

Az Árpád Egyesület, a mikolai Gellért Sándor Általános Iskola, a LiterArt Magyar Tanárok Egyesülete, és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szatmári szervezete 2021. december 10–12. között rendezi meg a XXVIII. Gellért Sándor vers- és prózamondó verseny Kárpát-medencei szakaszát a Szatmár megyei Mikola községben.

A verseny célja a népköltészet és az egyetemes magyar irodalom népszerűsítése különös tekintettel a Magyarország határain kívüli magyar irodalomra, anyanyelvünk ápolása, a tiszta szép magyar beszéd iránti igény felébresztése, illetve ébrentartása.

Részvételi tudnivalók:

  1. 1A XXVIII. Gellért Sándor vers- és prózamondó versenyen azok a műkedvelők vehetnek részt, akik betöltötték 12. életévüket.
  2.  A versenyző 2021. december 3-ig elküldi jelentkezési lapját az alábbi adatokkal: a versmondó neve, születési adatai, foglalkozása, pontos címe, telefonszáma, e-mail címe. Kérjük, mellékelje a bemutatásra szánt irodalmi művek címeit és szerzőinek nevét.
  3. Egy-egy fellépés időtartama nem haladhatja meg a 10 percet, de nem lehet kevesebb 2 percnél.
  4. Útiköltséget nem tudunk megtéríteni. A versenyzők szállását és étkezését ingyenesen biztosítjuk.

Levelezési   címünk   és   elérhetőségeink: Erdélyi   Magyar   Nemzeti   Tanács, 440038 Szatmárnémeti, Árpád (ma Vasile Lucaciu) utca 18.  szám, telefonszám: 0730-015.294 (Veres-Kupán Enikő), e-mail: vereskupaneniko@yahoo.com – írják a szervezők.

A XXVIII. Gellért Sándor vers- és prózamondó verseny irodalmi anyaga

  1. Egy   szabadon   választott   vers   vagy   próza   a   Magyarország   határain   kívüli   magyar irodalomból.
  2. Egy szabadon választott vers vagy próza az egyetemes magyar irodalomból, amelybe beletartozik mind a Magyarország határain kívüli magyar irodalom, mind a népköltészet minden műfaja.

Díjazás

Az első három helyezett versmondó pénzjutalomba részesül, a versenyzők által legjobbnak tartott, valamint legtöbb közönségszavazatot összegyűjtő szavaló könyvcsomagot nyer. Ezen kívül felajánló intézmények, vállalkozók, magánszemélyek, szervezetek ajándékainak kiosztására kerül sor.

A rendezvényt a Bethlen Gábor Alap támogatja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: